Read More

Κόντρα φιλέτο με βούτυρο μετρ ντ’ οτέλ

Συστατικά 4 κομμάτια βοδινό κόντρα φιλέτο (Sirloin), 180 γρ. περίπου το καθένα, 30 ml (2 κουταλιές) ελαιόλαδο, 1 κοφτό κουταλάκι τριμμένο ξερό θυμάρι, 1 κοφτό κουταλάκι τριμμένη ξερή ρίγανη, Αλάτι, πιπέρι. Βούτυρο μετρ ντ’ οτέλ 150 γρ. (10 κοφτές κουταλιές) μαλακό...

Διαβάστε περισσότερα

Read More

Μπουτάκια κοτόπουλου στο φούρνο

ΥΛΙΚΑ 4 μπούτια κοτόπουλου από Γιαννιώτικες φάρμες ΑΒ Επιλογή 5 σκελίδες σκόρδο 1 κιλό ελαφρά κοπανισμένες και καθαρισμένες ντομάτες ώριμες κομμένες στα 4 6 κλαράκια μαντζουράνα ή θυμάρι 60 ml ελαιόλαδο 150 g κεφαλοτύρι σε κύβους 0.5 λεμονόκουπα 1 κ. σ. μουστάρδα 1 κ. σ. σουσάμι κοπανισμένο καβουρντισμένο 0.5 κ. σ. πάπρικα καπνιστή 1 κ....

Διαβάστε περισσότερα

Read More

Κεφτεδάκια με κριθαράκι

Συστατικά 240γρ. άπαχο μοσχαρίσιο κιμά 1 μέτριο καρότο, λεπτοαλεσμένο 1 μεγάλο ασπράδι αυγού 1/4 φλιτζάνι ψίχα ψωμιού ολικής αλέσεως 1/4 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη 1/4 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι 1/8 κουταλάκι του γλυκού αλάτι 2 κουταλάκια του γλυκού ελαιόλαδο 1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο 1...

Διαβάστε περισσότερα

Read More

Μπέρκερ, το κλασικό

Συστατικά 600γρ. κιµά βοδινό (περασµένο δύο φορές από τη µηχανή του κιµά), 1 αβγό, 1 µέτριo κρεµµύδι, 1 σκελίδα σκόρδο, 3 κουταλιές γαλέτα (αλεσµένη φρυγανιά), 2 κουταλιές γούστερ σος (Worcestershire sauce), 1 κουταλάκι αλάτι, 1 πρέζα πιπέρι. Για το σερβίρισμα 4-5 ψωµάκια για µπέργκερ, 4-5...

Διαβάστε περισσότερα