16 Mar Χοιρινό κοντοσούβλι με τομάτα, κρεμμύδι και πιπεριές
Χοιρινό κοντοσούβλι με υπέροχη μαρινάδα και την πιο εύκολη συνταγή!
Χοιρινό κοντοσούβλι στο φούρνο | Τα συστατικά
1.5 κιλό χοιρινό λαιμό
20 γρ αλάτι
3 γρ πιπέρι μαύρο
1.5 γρ μπαχάρι
30 mlξύδι λευκό
60 ml ελαιόλαδο
2 πιπεριές πράσινες
2 πιπεριές κόκκινες
2 μεγάλες ντομάτες
2 μεγάλα άσπρα κρεμμύδια
1 λεμόνι
1 κ.σ. ρίγανη
Χοιρινό κοντοσούβλι | Η συνταγή
Μαρινάρουμε το κρέας 5 ώρες πριν το ψήσιμο.
Κόβουμε το χοιρινό σε κομμάτια των 5 εκατοστών.
Το απλώνουμε στον πάγκο εργασίας και το Αλατοπιπερώνουμε καλά.
Μετά το ραντίζουμε με το ξίδι, το ελαιόλαδο και το μπαχάρι και το μαλάσουμε για 2 λεπτά.
Το βάζουμε σε μια λεκάνη σκεπαζόμενο με μεμβράνη και το αφήνουμε να μαριναριστεί για 5 ώρες στο ψυγείο.
Κόβουμε τις πιπεριές περιμετρικά σε κομμάτια καθώς και όλα τα αλλά.
Σε σούβλα περνάμε το χοιρινό κρέας εναλλάξ με πιπεριά κόκκινη, κρεμμύδι και μετά με πράσινη πιπεριά και ντομάτα.
Ψήνουμε στον φούρνο στους 200ο C πάνω σε μια σχάρα που από κάτω έχει ένα ταψί με νερό, για μια ώρα γυρίζοντας το κοντοσούβλι κάθε 15 λεπτά.
Όταν ψηθεί και πάρει χρώμα το βγάζουμε από τον φούρνο και το πασπαλίζουμε με ρίγανη και στύβουμε και μισό λεμόνι από πάνω.
Το σερβίρουμε πάνω σε μια σαλάτα από ανάμικτα πράσινα φυλλώδη λαχανικά.